четвер, 1 березня 2018 р.

"Квітка сонця" -   складається з 3 розділів
"Найласкавіші руки" - оповідання про сімейні цінності ("Ледача подушка", "Соромно перед соловейком", "Скажи людині "Здрастуйте!" та ін) 
"Які ж Ви щасливі"- оповідання про правила поведінки, ввічливість та уважність до ближнього ("Чому голуби до Олега прилетіли?","Позбирай її сльози" "Брудне слово).... 
"Сонце і сонечко" розповіді про природу        ( "Квітка сонця", "Як горобець став білий" "Поросяткові захотілось бути зеленим" та ін) 



У книзі зібрано найцікавіші твори письменника для дітей: притчі, казки та оповідання. Поетичні, щирі, дотепні, з глибоким підтекстом, вони пройняті любов’ю до дитини, до рідного краю, ненав’язливо, часом обережним натяком вчать доброзичливості, поваги до старших, відповідальності за свої вчинки.
В.Сухомлинський все своє життя присвятих навчанню та вихованню дітей. Він, як ніхто інший, любив та розумів їх. Саме тому, педагогічні казки В.О. Сухомлинського нібито опосередко­вано, непомітно зовні, але активно й ефективно виховують у дітей дошкільного і молодшого шкільного віку найкращі людські по­чуття щиросердності і любові до всього прекрасного, формують перші навички людяності у взаєминах між юними особистостями.
Це— дивосвіт малят, розкритий очима мудрого наставника, який не повчає дітей, не спонукає чи заохочує їх, а просто йде поруч дітлахів, інколи ніби ще й десь за молодшими школярами, радіючи разом з ними кож­ному новому відкриттю.

Немає коментарів:

Дописати коментар